Obeleženo 72 godine od oslobođenja Beograda u 2. Svetskom ratu – polaganjem venaca na Groblju Oslobodilaca Beograda i Novom groblju


U sklopu svečanosti obeležavanja 72. godišnjice oslobođenja Beograda u 2. Svetskom ratu 20.10.2016. godine, uz prisustvo pripadnika garde Voske Srbije,  održana je ceremonija svečanog polaganja venaca na Groblju oslobodilaca Beograda.

Povodom 72. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, poštu poginulim herojima  je odao i Predsednik Tomislav Nikolić, polaganjem vanaca na Spomen-groblje oslobodilaca Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu.  Na groblju oslobodilaca Beograda su sahranjena 2.953 borca Narodno-oslobodilačke vojske Jugoslavije i 976 boraca Crvene Armije. Skulptura Partizana na pristupnom platou je rad vajara Radeta Stankovića.

Na Novom groblju u Beogradu, ovaj značajan dan je obeležen polaganjem venaca u Aleji streljanih rodobljuba od strane predstavnika grada Beograda.  U centralnom delu Aleje se nalazi zajednička grobnica, iznad koje je uzdignuta travnata humka, u kojoj su smešteni posmrtni ostaci 1.057 boraca, poginulih u okupiranom Beogradu.