Komermoracija na Italijanskom vojnom groblju – obeležen Dan oružanih snaga Italije


4. novembra - na Dan oružanih snaga Italije, na Italijanskom vojnom groblju u okviru Novog groblja organizovana je svečana komemoracija u znak sećanja na italijanske borce stradale u Velikom ratu, kao i na sve žrtve 1. Svetskog rata i drugih sukoba, uz prisustvo diplomatskih i predstavnika vojnih izaslanstava u Beogradu, nadležnih ministarstva i grada Beograda.

Na Italijanskom vojnom groblju u Beogradu počivaju zemni ostaci 1.063 italijanska vojnika, poginulih u toku Velikog rata na teritoriji Srbije. U okviru komemoracije  su položeni venci na glavnom oltaru, u  prisustvu voda italijanskih gardista u tradicionalnim uniformama svog regiona.

Pored italijanskog ambasadora u Beogradu , prisutni su bili i vojni predstavnici zemalja učesnica Prvog svetskog rata, a vence su položili i predstavnici Ministrstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao udruženja koja neguju tradiciju oslobodilačkih ratova od 1912 do 1918. godine. Prisutni su takođe položili vence na Srpsku kosturnicu i spomenik braniocima Beograda 1914-1918. godine.