Nebojša Glogovac sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju


12. februara 2018. godine u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju sahranjen je glumac Nebojša Glogovac koji je preminuo 9. februara u četrdeset devetoj godini. Opelo ispred Crkve Svetog Nikole, služio Visokopreosvećeni Mitropolit Amfilohije uz mnogobrojno sveštenstvo. Velikog glumca su na poslednji počinak ispratili porodica, kolege, prijatelji, poštovaоci i građani Beograda.

Rođeni Trebinjac, odrastao u Pančevu, nakon srednje škole upisao je studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, da bi nakon dve godine -  1990. godine, prešao na glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Ostvario je mnogobrojne uloge u pozorištu, na televiziji i filmu. Prvi film u kome se pojavio bio je "Vukovar, jedna priča", a prvu glavnu ulogu ostvario je u filmu "Ubistvo s predumišljajem". Neke od uloga koje će ostati zapamćene su u ostvarenjima: "Bure baruta", Nebeska udica", "Munje", "Kad porastem biću Kengur", "Klopka", "Hadersfild", "Branio sam Mladu Bosnu", "Krugovi", "Do koske", "Enklava", "Ustav Republike Hrvatske" i dr. Jednu od poslednjih uloga odgrao je u TV seriji "Nemanjići - Rađanje kraljevine", koja će uskoro početi da se prikazuje na RTS-u.

„Odlazak Nebojše Glogovca tragičan je i nenadoknadiv gubitak ne samo za srpsko pozorište, film i televiziju, nego i za kulturni i javni život čitavog našeg podneblja." - navodi se u saopštenju njegove matične kuće, Jugoslovenskog dramskog pozorišta.